Tristar MX-4163 Review

Inleiding

Het is wat vreemd voor een website die keukenrobot-vergeleken heet om een review te schrijven dat niet over een keukenrobot gaat. Vandaag bespreken we de Tristar MX-4163 foodprocessor. In tegenstelling tot de keukenrobots kan deze hakken, mixen, kneden en raspen. Met deze multifunctionele en krachtige foodprocessor is het eenvoudig om tal van karweitjes in de keuken uit te voeren. Deze foodprocessor kan hakken, snijden, raspen, mixen en hakken.

Design

Over het design zijn de meningen bij ons verdeeld. De ene vindt de Tristar MX-4163 een pareltje, de ander vindt hem maar gewoontjes. Over één iets zijn we het wel eens, het design is zeker niet lelijk. De Tristar Mx-4163 is een lichtgewicht in vergelijking met vele foodprocessors. Met slechts 4,9 kilogram, een hoogte van 41,5 centimeter, een breedte van 26,5 centimeter is deze makkelijk op te bergen. Voorts heeft de machine een RVS behuizing en heeft het een prachtige blauwe verlichting. Een minpuntje is het feit dat er geen opbergbox meegeleverd wordt. Dit zorgt ervoor dat je alle losse accessoires apart moet opbergen.

Wat wordt er meegeleverd?

Volgende zaken worden standaard meegeleverd:

 • ·        Rasp mes
 • ·        Snijmes
 • ·        Schaafmes
 • ·        Blender
 • ·        Ballongarde
 • ·        Citruspers
 • ·        Voedselstamper
 • ·        RVS hakmes
 • ·        Hakmolen van 2,4 liter
 • ·        Maatbeker met deksel
 • ·        Handleiding

De keukenmachine heeft een vermogen van 820 watt. Dit beperkt wel de mogelijkheden om bijvoorbeeld zwaar te kneden.

tristar MX-4163

Gebruik

Omwille van het feit dat er enorm veel accessoires worden meegeleverd zal deze foodprocessor één van je beste vrienden in de keuken worden. Hij is zeer eenvoudig te gebruiken en de accessoires kan je makkelijk bevestigen.  Volgende zaken kan je met de Tristar MX-4163 accesoires doen:

Snijblad

Het meegeleverde snijblad is perfect voor het hakken van vlees en het snijden van groenten. Dit is mogelijk tot een maximale capaciteit van 500 gram en voor een duur van 30 seconden. Daarna laat je hem het best een minuut rusten.

Deeghaak

De deeghaak is logischerwijs het meest geschikt voor het bereiden en het kneden van deeg. Dit is mogelijk tot een capaciteit van maximaal 500 gram bloem en 280 ml water. De deeghaak kan je tot 30 seconden gebruiken en laat je het best na het gebruik 1 minuut rusten.

Schijven voor snijden / hakken / snipperen

Met de meegeleverde schijven is het mogelijk om voedsel en groente zoals wortels en komkommer te snijden, hakken en snipperen tot een hoeveelheid van 1200 mililiter. De werkingstijd bedraagt 1 minuut.

Blender

De blender is het meest geschikt voor het maken van confituur, tal van milkshakes, soep etc.  De blender kan inhouden verwerken tot wel anderhalve liter en dit voor een minuut lang. Na het blenden laat je hem het best een minuut of twee wachten.

Klopperonderdelen

De klopper kan 2-6 eieren voor een drietal minuten verwerken. Deze is het best geschikt voor het kloppen van onder andere eiwitten.  

Citruspers

Een mooi pluspunt voor deze keukenmachine is de meegeleverde citruspers deze zorgt ervoor dat je in een handomdraai lekkere sapjes kan tevoorschijn toveren. De citruspers kan tot wel 1200 ml sap voor je maken en heeft een gemiddelde werkingstijd van 1 min. citrus pers tristar mx-4163

Reinigen en onderhoud

De accessoires van de Tristar Mx-4163 zijn gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Deze kunnen namelijk allemaal in de vaatwasmachine. Dit zorgt ervoor dat je niet na het koken nog uren in de weer bent om alles proper te maken. Let wel op, deze onderdelen zijn niet meer vaatwasbestendig wanneer deze worden blootgesteld aan hitte of bijtende reinigingsmiddelen. Voorts is het ook niet mogelijk om het apparaat zelf in de vaatwasmachine te reinigen. Ook wordt het afgeraden door de fabrikant om om agressieve en schurende schoonmaakmiddelen, een schuurspons of staalwol te gebruiken om deze te reinigen.

Ons Oordeel

Met deze foodprocessor ben je voor een tijdje gesetteld. De mogelijkheden met de Tristan MX zijn eindeloos voor deze prijs. De foodprocessor is echter wel niet voorzien van opbergmogelijkheden waardoor het niet altijd even praktisch is. De vraag is natuurlijk of je voor deze prijs dat wel kan verwachten. Wij raden hem aan voor iedereen die gewoon kookt en niet de meest krachtige performance van zijn foodprocessor verwacht.

Kopen

De tristar MX-4163 zijn zowel bij bol.com als bij Coolblue te koop. Bij beide wordt het product nog de volgende dag thuis geleverd.

 


Tristar MX-4163

€85
Tristar MX-4163
0

Pros

 • Gebruiksvriendelijk
 • Compact
 • Zeer veel mogelijkheden
 • Prijs

Cons

 • Niet eenvoudig op te bergen
 • vermogen aan de lage kant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *