Keukenrobot kiezen: hoe kies je jouw hulp in de keuken?

Hou je van koken maar ontbreekt het je soms aan tijd? Dan heb jij misschien wel nood aan een assistent die ervoor zorgt dat je sneller door de saaie en minder aangename werkjes geraakt. Gedaan met ellenlang groenten snijden en meer tijd om de perfecte steak te bakken. Klinkt dit goed? Dan is het nu misschien wel eens de tijd om een keukenrobot in huis te halen.

Een keukenrobot maakt koken echt gemakkelijker

Het is te zeggen, een keukenrobot maakt koken echt gemakkelijker zolang je hem uit de kast haalt šŸ˜‰ Een keukenrobot is naar onze mening bijna de heilige graal van het keukengerief. Met een keukenrobot kan je zo goed als bijna alles doen, van pureren tot mixen tot het hakken van vlees. Heeft je keukenrobot nog een blender als extra mogelijkheid? Dan ben je helemaal gesetteld. Het grootste voordeel van dit alles? De saaie werkjes zijn in een handomdraai gedaan. Wij kunnen alvast niet meer zonder keukenrobot.

Vergeet niet dat keukenrobots soms wat luidruchtig kunnen zijn.

Het enige puntje van kritiek op keukenrobots is het lawaai. Keukenrobots zijn nu niet bepaald de stilste machines om in huis te hebben. De meeste keukenrobots hebben een geluid die varieert tussen de 65 en 90 decibel. Om je eventjes een idee te geven een normale conversatie vindt plaats aan gemiddeld 60 decibel, verkeerslawaai aan 80 decibel. Wanneer je dus gebruik maakt van een keukenrobot zal je dus sowieso je stem wat moeten verheffen.

Waar moet je op letten?

Om een keukenrobot op jouw maat te vinden zijn er enkele criteria die je zeker in beschouwing moet nemen tijdens het koopbeslissingsproces. Volgende zaken zijn enorm belangrijk bij het kiezen van de juiste keukenrobot.

Opbergruimte

Wanneer je kijkt naar de geschikte keukenrobot is het belangrijk dat je ook rekening houdt met de mogelijkheid om alles eenvoudig op te bergen. Vaak hebben keukenrobots of een intern opbergsysteem of een externe opbergboks om alle accessoires op te bergen. Zo ben je ook zeker dat je niet in je vingers snijdt door losse snijbladen.

Inhoud van de mengkom

De grootte en inhoud van de mengkom varieert van model tot model. Voor je beslist welke keukenrobot je wil kopen is het van groot belang om te kijken naar de inhoud van de kom. Denk hierbij aan het doel van deze aankoop zodat je na de aankoop niet teleurgesteld bent.

Pulse

Een pulseerstand zorgt ervoor dat de inhoud beter verdeeld wordt waardoor de consistentie beter wordt. Dit is zeker handig wanneer je werkt met kleinere hoeveelheden.

De kracht van de motor

Over de kracht van de motor bestaan er nog steeds veel misverstanden. Het is niet zo dat enkel de wattage een duidelijke indicatie is van de kracht van je motor. Vaak is het zo dat de kracht ook beĆÆnvloedt wordt door het ontwerp van de keukenrobot.

Prijs

Keukenrobots vind je in alle prijsklasses. Van 70 euro tot 1200 euro. Sta vooral stil bij jouw budget en bij de functies die je nodig hebt. Bijvoorbeeld een thermomix is zeker leuk en mooi maar heb je het wel echt nodig om je favoriete gerechtjes klaar te maken? Vergelijk goed en vergelijk ook tussen de verschillende verdelers. Het kan je soms een flinke duit besparen.

Onderhoud

Hoe eenvoudig een keukenrobot te onderhouden is, kan een doorslaggevende factor spelen bij het kiezen van jouw keukenrobot. Niet elke keukenrobot heeft accessoires die in de vaatwasmachine mogen. Ook is het niet altijd mogelijk om bepaalde accessoires goed uit elkaar te halen waardoor het een huzarenstukje is om deze op een hygiƫnisch verantwoorde manier te onderhouden en blijven gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *