Kitchenaid artisan 4,8 liter mixer

Wanneer je al eens naar de “British Bake Off” wedstrijd hebt gekeken zal je hem ongetwijfeld wel al eens zien staan hebben, de kitchenaid artisan 4,8 liter. Deze Kitchenaid Artisan 4,8 liter mixer zorgde twee jaar geleden nog voor ophef doordat deze in “British Bake Off” vervangen werd door een keukenrobot van Kenwood. Dit was veelal een budgettaire beslissing waar ze toch op terug hebben moeten komen. Na minder dan 1 jaar is deze al terug vervangen door de kitchenaid artisan. De kostendrukkende beslissing van de BBC is ergens wel een verstaanbare beslissing. Het moet gezegd worden dat deze Kitchenaid Artisan aan de prijzige kant is.

Deze versie van de keukenrobot heeft in tegenstelling tot zijn voorgangers een metalen kom. Waarom zou je ook een glazen kom nodig hebben? Om alle bewegingen van de machine goed in het oog te houden? Lijkt ons niet echt een meerwaarde. Gelukkig is dit nu van de baan door de metalen kom.

Specificaties van de Kitchenaid Artisan 4,8 liter

Vergeleken met goedkopere keukenmachines komt de Kitchenaid Artisan 4,8 liter slechts met drie accessoires. In dit het geval is het kwaliteit boven kwantiteit. De machine klopt, mixt en kneed met snelheid en efficiëntie die zeer aangenaam zijn voor mensen gevoelig aan geluid of met weinig tijd.

De bijgeleverde platte menghaak is uitstekend voor zware mengsels zoals cake beslag. De draadgarde is perfect om eiwit en slagroom te kloppen en de kneedhaak is het best geschikt om te mixen en het kneden van gistend deeg. Voorts is er ook nog altijd de optie om extra accessoires zoals een pastamaker aan te kopen. Deze zijn echter wel niet goedkoop.

De Kitchenaid Artisan heeft 10 snelheidsstanden, wat ervoor zorgt dat zelfs de fijnere mengsels goed te bereiden zijn. Ook heeft iedere stand een “zachte start” functie. Dit heeft als voordeel dat de snelheid niet direct enorm hoog staat maar eerst zacht start. Zo heb je het voordeel dat je niet volledig onder de spatten zit.

Design van de Kitchenaid Artisan 4,8 liter

De kitchenaid Artisan 4,8 liter heeft de gekende zachte golvende vorm die laten we toch eerlijk zijn een pareltje is om naar te kijken. Voorts is dit model beschikbaar in maar liefs 28 kleuren. Naast een streling voor het oog is deze keukenrobot ook een zwaargewicht. Met maar liefst 11,7 kg is dit niet bepaald iets om eventjes uit de kast te halen. Het is duidelijk dat het niet de bedoeling is om deze keukenrobot telkens weer op te bergen na het gebruik ervan. Door zijn prachtige design kan je hem perfect op het aanrecht laten staan.

Het gebruik

Bij het eerste gebruik is het relatief eenvoudig om de kitchenaid artisan in elkaar te zetten. Het is belangrijk om te weten dat de mixer standaard “gelocked” is. Om het hoofd van de mixer te verplaatsen dien je altijd te unlocken. Voorts is het eenvoudig om de kom te bevestigen en hem vast te zetten. In feite kunnen we stellen dat zelfs een klein kind deze keukenrobot kan gebruiken. De machine wijst echt wel zichzelf uit.

Is de kitchenaid Artisan 4,8 liter het kopen waard?

We moeten eerlijk zijn, deze keukenrobot koop je niet voor een appel en een ei. Met een prijs rond de vierhonderd euro kunnen we stellen dat hij niet goedkoop is. Nu, wanneer je kijkt naar concurrenten met een dergelijk prijskaartje zien we dat dit ongeveer wel voor deze specificaties gelijk loopt. Kwaliteit en stabiliteit zijn nog steeds niet goedkoop. Ondanks dat er goedkopere alles-in-één oplossingen zijn die meer mogelijkheden bieden dan de Kitchenaid Artisan keukenrobot, doet deze keukenrobot echt wel wat hij zegt. Deze keukenrobot is een goede investering voor mensen die bak-enthousiastelingen.

Kitchenaid Artisan 4,8 liter Video

Kitchenaid Artisan 4,8 liter Mixer

Kitchenaid Artisan 4,8 liter Mixer
0

Pros

  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Geschikt voor zwaar deeg
  • Goede Kwaliteit

Cons

  • Prijzig
  • weinig accessoires standaard bijgeleverd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *